КОНТРОЛНИЯТ СПИСЪК ЗА ПРЕЧИСТВАТЕЛИ НА ВЪЗДУХА

На какво трябва да обърнете внимание преди да купите   


ЗАЩО ХЕПА ФИЛТРИТЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ СТАНДАРТА?

ХЕПА (Високоефективен въздух за твърди частици) филтри са изпробвани и тествани от години. Техният ефект е описан в международно признати стандарти. Посочени са процедурите за изпитване. Ефективността на разделянето се подобрява стабилно по време на работа и всъщност функцията не може да се провали, тъй като филтърът е вид механично твърдо тяло. ХЕПА филтрите са значително по-енергийно ефективни от другите технологии. TROX ХЕПА филтърът е направен от материали, които лесно могат да се изхвърлят в битовите отпадъци. Може да се използва няколко години, без загуба на ефективност. VDI 6022 препоръчва подмяна на основния филтър само след около две години по хигиенни причини. В много приложения обаче ХЕПA филтрите се използват много по-дълго.

H13 ИЛИ H14: КОИ ФИЛТРИ СА ПО-ДОБРИ?

ХЕПА филтрите с филтърен клас H13 са идеални за почистване на въздуха на закрито. Те се използват стандартно в операционни зали или чисти помещения (напр. при производство на микрочипове) и надеждно филтрират 99,95% от всички замърсени с вируси аерозоли от въздуха на закрито, дори при висока кратност на въздухообмена. H14 филтрите постигат ефективност от 99,995%, но също така имат почти два пъти по-голяма консумация на енергия от един H13 филтър. Освен това, H14 филтрите имат само минимално предимство при нормални, немедицински приложения.

КОЛКО ШУМЕН ЕДИН ПРЕЧИСТВАТЕЛ НА ВЪЗДУХА НА ЗАКРИТО?

Не всички производители предоставят достатъчно информация за нивото на шума на своето устройство. За да се предостави смислена информация, нивото на шума трябва винаги да се изразява като звукова мощност или звуково налягане. Звуковото налягане изисква да се включи подходящото затихване на помещението, това е специфично за помещението. В допълнение, данните за шума винаги зависят от дебита на въздуха и варират значително в зависимост от нивото на мощност, при което работи уредът. Винаги се уверявайте, че информацията за стойностите на шума и дебита отговаря на вашите изисквания. Освен това проверете дали устройството все още е достатъчно тихо за вашето приложение, когато работи с по-високи нива на мощност.

КАКВО СТАВА С ПО-МАЛКИТЕ ПРЕЧИСТВАТЕЛИ? 

По-малък пречиствател изпуска почистения въздух на височина на тялото или главата. Това създава течение. Ако заразен човек е в този въздушен поток, вирусите могат да се разпространят чрез почистения въздушен поток в помещението. Допълнителен недостатък: в компактните вентилационни модули отделните компоненти се монтират в по-малко пространство. Филтрите имат по-малка площ и поради това трябва да се сменят по-често. Също така характеристика на дизайна е, че кратността на въздухообмена е по-ниска. Следователно компактните въздушни пречистватели са наистина подходящи само за много малки помещения. В повечето случаи липсва и адекватна звукоизолация, така че пречиствателите могат да бъдат много шумни.

ЗАЩО ДА НЕ НЕУТРАЛИЗИРАМЕ ВИРУСИТЕ С UV ЛЪЧЕНИЕ?

Някои други производители използват технологии като UV лъчение, за да неутрализират вирусите във филтъра. Такива процеси са получили само ограничено тестване при нормални приложения. Често няма стандартни процедури за изпитване, с които да се оцени ефектът върху различни частици. В зависимост от технологията могат да се генерират отпадъчни продукти, които могат да бъдат върнати в помещението по въздуха и да са вредни за хората. Нещо повече, функцията трябва винаги да се следи, тъй като UV осветителните тела например имат много по-кратък експлоатационен живот от HEPA филтъра. UV осветителните тела обикновено съдържат живак и трябва да се изхвърлят отделно. Консумацията на енергия обикновено е по-висока от тази на HEPA филтъра. Освен това UV светлината с необходимата интензивност е вредна за хората. Следователно при проектирането на устройството трябва да се вземат подходящи предпазни мерки

ТРЯБВА ЛИ ВИРУСИТЕ ДА БЪДАТ НЕУТРАЛИЗИРАНИ ВЪВ ФИЛТЪРА? 

Вирусите са безопасно затворени във филтъра. Експертите са установили, че патогенът COVID-19 остава активен на повърхности за максимум 4 дни - дори при идеални условия за вируси. Точно както на всяка друга повърхност в помещението. Следователно докосването на филтъра не е по-опасно от използването на дръжка на вратата или лост на кран.

Следователно за разлика от други производители, ние избягваме ненужната стъпка за неутрализиране на вирусите във филтъра, напр. чрез нагряване или UV лъчение. Такива процеси консумират допълнителна енергия. Освен това ефектът им не може да бъде ясно демонстриран. Съответно нито една установена асоциация не е издала спецификации за използването на такива технологии във вентилационни и климатични системи.

Заявка за оферта

* задължително
production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://api.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://psp40.onventis.com https://psp22.onventis.com https://trox4u.troxgroup.com", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Споделете страницата

Препоръчайте тази страница

Препоръчайте тази страница чрез изпращане на линк по имейл.

Полетата маркирани със (*), са задължителни полета.

Споделете страницата

Благодарим Ви за Вашата препоръка!

Вашата препоръка е била изпратена и трябва да пристигне в кратък срок.

За контакти

Ние сме тук за Вас

Моля, уточнете съобщението си и типа на искането
Тел.: +359 2 981 25 74 | Факс: +359 2 986 20 65

Полетата маркирани със (*), са задължителни полета.

За контакти

Благодарим Ви за Вашето съобщение!

Вашето съобщение е изпратено и ще бъде обработено в кратък срок.
Нашият отдел за Обслужване-Искания ще се свърже с Вас възможно най-скоро.
За общи въпроси относно продукти или услуги можете да се свържете също с:
Тел.: +359 2 981 25 74 | Факс: +359 2 986 20 65

За контакти

Ние сме тук за Вас

Моля, уточнете съобщението си и типа на искането
Тел.: +359 2 981 25 74 | Факс: +359 2 986 20 65

Attachment (max. 10MB)

Полетата маркирани със (*), са задължителни полета.

За контакти

Благодарим Ви за Вашето съобщение!

Вашето съобщение е изпратено и ще бъде обработено в кратък срок.
Нашият отдел за Обслужване-Искания ще се свърже с Вас възможно най-скоро.
За общи въпроси относно продукти или услуги можете да се свържете също с:
Тел.: +359 2 981 25 74 | Факс: +359 2 986 20 65